Follow us

Karnaval 2015

Written by

Aanstaande zaterdag, 7 februari, gaat de 1e stoet uit in Nazaré als aankondiging van de komende karnaval. Karnaval wordt erg gevierd in Portugal. Dit jaar valt Valentijn in de karnavalsperiode en daarom zal het thema op vele plaatsen DE LIEFDE zijn. Maar, er zullen zoals altijd, ook vele karikaturen worden gemaakt van politiekers en van actuele situaties. Om die levende cartoons te begrijpen is het nodig wat op de hoogte te zijn van het nieuws.

Vrijdag de 13e gaan kleuters en scholieren verkleed door de centra van gemeenten en steden. Zij zijn altijd als klas hetzelfde verkleed. S'avonds begint voor velen de 5 daagse karnavalsgekte want s´namiddags zijn er optochten en s'avonds is het overal bal. Vrienden groeperen zich en gaan hetzelfde verkleed, dikwijls geinspireerd door de media en de reklamewereld. Op vele plaatsen worden prijzen uitgereikt aan de best verklede. In Nazaré, Peniche en Torres Vedras, zijn er stoeten zondag en dinsdagnamiddag. In São Martinho do Porto zijn er nachtstoeten op zaterdag en maandag. Die stoeten starten om 22u.

Hopelijk helpen de weergoden de soms schaars geklede karnavalfanaten en, blijft ieder wel gezind bij alle streken en grappen want COM CARNAVAL NINGUEM LEVA MAL (= met karnaval neemt niemand het kwalijk).

Bom Valentin & bom carnaval!